Solliciteer vandaag
nog bij Alkemade International B.V.

Alkemade International BV is een internationale handelsonderneming die zich richt op de import en export van producten uit de tuin- en landschapsbranche. Het bedrijf streeft ernaar hoogwaardige producten te bieden en uitstekende service aan haar klanten.

Vind jouw nieuwe baan
bij Alkemade International B.V.

Alkemade International B.V. is een Nederlands bedrijf dat in 1997 werd opgericht door Maarten Alkemade en zijn vrouw Claudia. Claudia was op dat moment zelfstandig designer van bloemarrangementen en Maarten besloot samen met haar een bedrijf te starten dat zich richtte op de import en verkoop van bloemen.

Maarten’s broer Peter werd later aan het bedrijf betrokken en werkte in eerste instantie part-time, maar werd spoedig full-time en werd ook aandeelhouder van het bedrijf. De eerste activiteiten van Alkemade bestonden uit het importeren van bloemen uit Colombia en Ecuador, die vanuit een kantoor aan huis en een verwerkingsruimte in de box van J.P. Hogewoning begeleid werden.

In 1998 werd er een kantoorpand betrokken aan het marktplein in Uithoorn en rond de eeuwwisseling werd er een eigen verwerkingsruimte in gebruik genomen bij de bloemenveiling in Aalsmeer. Alkemade onderhield nauwe samenwerking met de firma Hogewoning en importeerde bloemen en deed de handling, terwijl Hogewoning zich richtte op de verkoop aan exportfirma’s gesitueerd in de diverse veilingen in Nederland. In Zuid-Amerika werd een eigen agent aangesteld.

In 2004 betrok Alkemade een nieuwe verwerkingsruimte op de eerste verdieping van de bloemenveiling in Aalsmeer en het bedrijf richtte zich ook op het veilklaar maken van bloemen voor diverse kwekers, waaronder het versturen van grote partijen Gipskruid per container uit Ecuador.

Van 2009 tot 2019 groeide Alkemade verder en betrok het bedrijf een nieuwe en grotere vestiging, die nog steeds dient als het hoofdkantoor. Door de groei van het bedrijf werd in 2012 een tweede verwerkingsruimte in gebruik genomen. De werkzaamheden in handling werden uitgebreid en er werden nieuwe kwekers uit Israël, Europa en Afrika aan het arsenaal toegevoegd.

In januari 2020 werd er een derde vestiging betrokken in Aalsmeer en het bedrijf heeft sindsdien nog steeds groei en ontwikkeling doorgemaakt. Alkemade verricht tegenwoordig import, handling en direct sales voor haar kwekers en werkt nog steeds samen met firma Hogewoning.

Sorry, we hebben geen vacatures gevonden.

Bekijk alle vacatures

Honorata vertelt:
Werken bij Alkemade International B.V. is onwijs leuk.

“Werken bij Alkemade International BV is leuk vanwege de gezellige en prettige werksfeer. Het team is hecht en heeft een goede verstandhouding, wat zorgt voor een prettige werkomgeving. De werkzaamheden zijn wisselend en altijd uitdagend, wat ervoor zorgt dat geen dag hetzelfde is. Dit maakt werken bij Alkemade International BV interessant en afwisselend.”

Twijfel jij over
het werken in de planten- en bloemen sector?

Er zijn veel redenen waarom je niet zou moeten twijfelen over werken in de planten- en bloemensector. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Veelzijdigheid: De sector omvat een breed scala aan functies, waaronder productie, verkoop, marketing en distributie. Dit biedt veel mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei.
Werken met levende producten: Werken met planten en bloemen is altijd afwisselend en uitdagend, omdat het om levende producten gaat. Hierdoor is geen dag hetzelfde en is er altijd ruimte voor nieuwe ideeën en innovatie.
Internationaal karakter: De planten- en bloemensector is een wereldwijde industrie, wat betekent dat er veel mogelijkheden zijn voor internationale samenwerking en uitwisseling van kennis en ervaring.
Belangrijk onderdeel van de samenleving: Bloemen en planten zijn onlosmakelijk verbonden met menselijke emoties en gebeurtenissen, zoals feestdagen, verjaardagen en begrafenissen. Door te werken in deze sector, maak je een belangrijk onderdeel uit van de samenleving.

Met al deze voordelen is het duidelijk waarom werken in de planten- en bloemensector een uitdagende en belonende keuze kan zijn

Schrijf je in bij
JM Uitzendbureau

We geven advies, denken mee en stemmen verwachtingen af. Kortom, we gaan voor die echte match. Geloven wij niet dat we de match tot stand kunnen brengen.

Ontvang vacatures direct in je mailbox